Atelierroute van Eems tot Westeremden / filographische beelden en schilderijen

Expositie ‘Filographische beelden en schilderijen’

Op zaterdag 29 augustus 2015, tijdens de atelierroute van Eems tot Westeremden, start in Kunsthuis Oal Eer, Godlinze, een expositie van beeldend kunstenaars Gabor Lodi en Lidwien Schuitemaker.

Oal Eer opent voor de expositie haar deuren om 11.00 uur met  koffie, thee, iets lekkers. De expositie loopt tot 24 oktober 2015 en is buiten de atelierroute om, op afspraak te bezichtigen.

De atelierroute is in de weekenden 29/30 augustus en 5/6 september 2015.

Centraal in de expositie staat de Filographie: de filosofie van denken in vormen. Gedachten beïnvloeden het ontstaan van tekeningen en beelden en deze producten beïnvloeden weer de gedachten. Met hun filographische beelden en schilderijen wonnen Gabor en Lidwien onlangs nog in Hongarije [Hajduböszörmény] de niveauprijs.

Gabor Lodi is  beeldend kunstenaar, kunsthistoricus en filosoof. Hij is afgestudeerd  aan Academie Minerva te Groningen en  aan de universiteit van Ujvidék. Lidwien Schuitemaker  is filosofe, sociaal wetenschapster en graficus.  Zij is afgestudeerd aan de universiteit te Groningen en heeft haar grafisch diploma behaald in Debrecen.  Samen hebben zij  promotieonderzoek  beeldende kunstfilosofie verricht aan de Universiteit Leiden.

Zij zijn auteurs van onder meer  ‘Beeldende Kunst Filosofie’ [1997] ,‘Filographie, filosofie van denken in vormen’ [2008] en ‘Filographische tekeningen ‘[2014], en oprichters van uitgeverij Filograph. Meer informatie is te vinden op hun sites: www.gaborlodi.nl en www.lidwienschuitemaker.nl .