Beeldhouwdemonstratie tijdens “Marktplaats Godlinze”

Op 14 september vindt “Marktplaats Godlinze”, een jaarlijkse markt/braderie, waar heel het dorp met kraampjes voor de deur laat zien wat ze letterlijk en figuurlijk in huis heeft. Met rommelmarkt, zelfgemaakte etenswaren, open huis of tuin, muziek, presentaties van hobby’s en nog veel meer wordt het een gezellige drukte in en om het dorp.

Demonstratie beeldbouwen
Tijdens de dorpsmarkt organiseert Kunsthuis Oal Eer een demonstratie beeldhouwen in steen, waarbij verschillende technieken te zien zullen zijn. Ook is de expositieruimte opnieuw geopend, deels met nieuwe invulling in verband met verkoop tijdens de afgelopen atelierroute.

De demonstratie [door Elly Dijkhuis] wordt op het vroegere schoolplein gehouden, links van de voordeur. Tijdens het werk is het verstandig wat afstand te houden, maar bij onderbrekingen kunnen er vragen gesteld worden of kun je zelf aan den lijve ervaren wat beeldhouwen in natuursteen is.

Beeldhouwweekenden
Beeldhouwen is een deel van het totale aanbod van het Kunsthuis. Belangstelling voor bijvoorbeeld beeldhouwweekenden of -weken kan ter plekke aangegeven worden. Nu al is duidelijk dat er op verzoek in 2014 een of twee (mid)weken georganiseerd zullen worden.

Belangstelling?
Naast beeldhouwen in steen is het ook mogelijk te boetseren met was, te schilderen of te tekenen al naar gelang het materiaal aanspreekt of belangrijk is om te ervaren. Als onderdeel van begeleiding of gewoon, met anderen, als (nieuwe) hobby tijdens een open atelier.

De Markt en de demonstraties zijn te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur.