Lezing Filographie

‘Filosofie van denken in vormen’

Op 14 maart, in het vroege voorjaar van 2015, organiseert Kunsthuis Oal Eer in Godlinze een lezing van beeldend kunstenaar Gabor Lodi en filosofe Lidwien Schuitemaker.

Onderwerp van de lezing is Filographie: filosofie van denken in vormen.  Gedachten beïnvloeden het ontstaan van tekeningen en beelden en deze producten beïnvloeden weer de gedachten. Dit  verloop wordt  tijdens de lezing  verbeeld en verwoord,  en in verband gebracht met het waarnemingsproces en de kenmerkende elementen van beeldende kunstwerken.

Het Kunsthuis opent voor de lezing haar deuren om 13.45 uur met  koffie, thee, iets lekkers.

De lezing begint om 14.00 uur en zal tot ± 15.30 uur duren. Voor het bijwonen van deze lezing is reservering via info@kunsthuisoaleer.nl noodzakelijk. De entree is 5 euro, voor aanvang contant [géén pin!] te voldoen.

Gabor Lodi is  beeldend kunstenaar, kunsthistoricus en filosoof. Hij is afgestudeerd  aan Academie Minerva te Groningen en  aan de universiteit van Ujvidék. Lidwien Schuitemaker  is filosofe, sociaal wetenschapster en graficus.  Zij is afgestudeerd aan de universiteit te Groningen en heeft haar grafisch diploma behaald in Debrecen.  Samen hebben zij  promotieonderzoek  beeldende kunstfilosofie verricht aan de Universiteit Leiden.

Zij zijn auteurs van onder meer  ‘Beeldende Kunst Filosofie’ [1997] ,‘Filographie, filosofie van denken in vormen’ [2008] en ‘Filographische tekeningen ‘[2014],   en oprichters van  uitgeverij Filograph. Meer informatie is te vinden op hun sites: www.gaborlodi.nl en www.lidwienschuitemaker.nl .

Het organiseren van deze lezing is slechts een deel van de activiteiten van het Kunsthuis. Zo organiseert het Kunsthuis van 22 tot en met 24 mei 2015 een “beeldhouwweekend”.