“Geld maken is geen kunst”

30 mei aanstaande organiseert Kunsthuis Oal Eer een debat over het thema geldscheppen,naar aanleiding van het recent ingediende ‘Burgerinitiatief Ons Geld’ [ruim 110.000 ondertekenaars].

Namens mede-initiatiefnemer Stichting Ons Geld zal Luuk de Waal Malefijt een inleiding houden gevolgd door een debat met de aanwezigen.

De andere initiatiefnemers zijn het theatergezelschap bekend onder de naam ‘De Verleiders’ en bestaat uit de heren: Pierre Bokma, Victor Löw, Leopold Witte, George van Houts en Tom de Ket en de heer drs. Ad Broere, econoom, zelfstandig adviseur en auteur van diverse werken over de economie, het geldstelsel en de financiële markten. Mogelijk dat een van hen aanhaakt bij het debat.

Luuk de Waal Malefijt is onder meer auteur van “NLCoin – Digitale staatsmunt die geldschepping door de Staat op orde houdt” (2014) en werkt als technical-consultant [webdesign /technisch onderhoud] bij PositiveMoney en bestuurder bij Stichting Ons Geld.

Kunsthuis Oal Eer organiseert dit debat omdat het bijzonder is dat een dergelijk belangrijk burgerinitiatief voortgekomen is uit de Kunsten. Namelijk door de grondige voorbereiding van acteurs op een succesvol gebleken toneelstuk over de financiële wereld. Opmerkelijk is dat ook vanuit de financiële wereld zelf het belang van verandering wordt ingezien. 

Het Kunsthuis opent haar deuren om 14.00 uur met  koffie, thee, iets lekkers. Het debat begint om 14.30 uur en zal tot ± 16.00 uur duren. Voor het bijwonen van deze lezing is reservering via info@kunsthuisoaleer.nl noodzakelijk. Na afloop is er gelegenheid voor informele ontmoeting met hapje en drankje. De entree is 5 euro, voor aanvang contant [géén pin!] te voldoen. 

Meer informatie:  www.onsgeld.nu en http://onsgeld.nu/burgerinitiatief.pdf .